Info

Her Word este o platformă online și un experiment durabil de explorare audiovizuală și promovare a poeziei feminine românești. Am pornit din pasiune pentru poezie, feminism asumat și din convingerea că e nevoie de stabilirea unor legături de simbioză artistică. Her Word este modul nostru de a aduce împreună mai multe direcții creative: arte vizuale, sound design, arte performative, plecând de la expresia lirică feminină a momentului.

În această etapă-pilot, platforma funcționează ca o galerie virtuală de 8 videopoeme și 3 soundscapes (“peisaje sonore”). Acestea sunt inspirate de textele a patru poete contemporane din zona emergentă, selecție mentorată de Svetlana Cârstean. Alegerea celor patru poete de acum - Jesica Baciu, Teodora Coman, Anastasia Gavrilovici, Krista Szöcs - nu este întâmplătoare, ci motivată de afinitate electivă. Vocile lor au rezonat cu noi, sunt proaspete, distincte și interesante, iar proiectul include și traducerea selecției de poeme în limba engleză (pentru care am colaborat direct cu ele).

Platforma va rămâne deschisă mai departe după finalizarea acestei etape-pilot. E un experiment "în mic" a ceva ce ne dorim să ajungă mai mare, din ce în ce mai reprezentativ și incluziv pentru împletirea de expresie scris & vizual.

Ne propunem să adăugăm în viitorul apropiat atât alte poete și scriitoare cât și alți performeri/artiști vizuali echipei noastre, într-un demers ce urmărește varietate și intersecționalitate. Astfel, echipe interdisciplinare de artiști vor avea un spațiu-gazdă și un cadru-sprijin unde să dezvolte produse multimedia care experimentează cu noi și noi universuri poetice.